ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Ονομάζομαι Δημήτρης Σιόλιος. Γεννήθηκα το 1971 και μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. 

Είμαι απόφοιτος του School of Liberal Arts and Sciences του πανεπιστημίου Suffolk της Βοστώνης των Η.Π.Α με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Σπούδασα Ιστορία στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός στην Αγγλία, μέλος της American Historical Association ενώ έχω διατελέσει και εξωτερικός αξιολογητής μεταπτυχιακών προγραμμάτων. 

Μιλώ  αγγλικά και γαλλικά. 

Έχω επιμορφωθεί στην Ηγεσία και Διοίκηση στο ΕΚΠΑ και ΕΑΠ. 

Ενδιαφέροντά μου αποτελούν η Συγκριτική Πολιτειολογία, η ιστορική εξέλιξη των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών, οι Διεθνείς Σχέσεις. 

Αρθρογραφώ τακτικά στον τοπικό τύπο της περιοχής μου αλλά και σε μέσα με πανελλήνια απήχηση. Συμμετείχα με κείμενά μου στο συλλογικό έργο " Έναρθρες Φωνές στην Ελλάδα της Κρίσης" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φιλελεύθερος Τύπος, 2019.

Από το 1997 δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο χώρο της εκπαίδευσης. Σήμερα διευθύνω δύο βραβευμένα με εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά αριστεία κέντρα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, νέων τεχνολογιών και δια βίου μάθησης στην Πτολεμαΐδα και στην Κοζάνη. 

Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ειρήνη Καλαϊτζοπούλου και έχω έναν γιο, τον Κωνσταντίνο. 

Πρώτη φορά ασχολήθηκα με τα κοινά το 2009 κι από τότε έχω συνεχή και έντονη πολιτική δραστηριότητα. Πολιτικά είμαι δραστήριος από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια. Συμμετέχω σε διάφορα  φόρα πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού. 

Πάντα διατηρούσα την ελπίδα ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σ’ ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον παρά τις δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ετών και τις παθογένειες δεκαετιών. 

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήταν για μένα μία εξέλιξη που σηματοδοτεί τη θετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον και γεννά μεγάλες προσδοκίες. 

Συντάχθηκα χωρίς επιφυλάξεις στη μεγάλη πολιτική προσπάθειά της Νέας Δημοκρατίας η οποία με τίμησε με την ένταξή μου στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.